FR  NL  EN  DE 

33e editie, gekenmerkt door de Europese erkenning verleend aan Luik door eraan de titel "Europese hoofdstad van Kerstmis 2018" toe te kennen!

In zijn 32-jarig bestaan is het Kerstdorp van Luik door zijn omvang (200 chalets), zijn duur en geest de belangrijkste kerstmarkt in België geworden. Elk jaar trekt het een geschat publiek van bijna twee miljoen mensen in Luik, trekken steeds meer buitenlandse bezoekers...

Volgens een lange Germaanse traditie van kerstmarkten schept het Kerstdorp van Luik in het stadscentrum de speciale magische en feeërieke sfeer van het kerstfeest. Maar volgens zijn Latijnse aard, heeft het kerstdorp met behulp van de dorpsraad en de chalets-restaurants geïnnoveerd met een feestelijke en vriendelijke sfeer, het belangrijkste kenmerk dat het onderscheidt van zijn Germaanse en Elzasser confraters.

Speerpunt van de operatie "Luik, Kerststad", het kerstdorp werkt samen met alle handelaars in het stadscentrum en vele andere kerstactiviteiten: de kerstijsbaan, het Europese Circusfestival, de Kerstmis van de kathedralen.

Het kerstdorp van Luik wordt georganiseerd door ENJEU vzw in samenwerking met LE TOURNEVENT vzw, onder het beschermheerschap van de Economische Ontwikkeling Schepen van Luik.

Ontvang onze nieuwsbrief

OK