NL  EN  DE 

Een unieke tentoonstelling : «Kerst in de Provence en de Santons» !

Afgelopen jaar was de tentoonstelling « Kerst in het Rusland van de Tsaren» de gast van het Kerstdorp. Dit jaar zijn we trots om u weer een buitengewone tentoonstelling te kunnen presenteren «KERST IN HET PROVENCE VAN DE SANTONS»  de grootste tentoonstelling over dit onderwerp ooit in Luik.

De tentoonstelling die we in de «Grande Poste» presenteren, een oud, maar geklasseerd gebouw in neogotische stijl (actueel leegstaand), is uitzonderlijk van schoonheid en nauwkeurigheid. Op elk detail is gelet, zowel de fijnheid van de trekken als de zorg waarmee de traditionele kledij van de driehonderd santons is nagebootst. Ze zijn gepresenteerd in hun oorspronkelijk milieu. De decors, de huisjes, werkplaatsen alles is met de hand gemaakt tot en met de vijfentwintigduizend dakpannen toe die één voor één in het decor geplaatst zijn.

Deze tentoonstelling met zijn oppervlakte van meer dan 2.000 m2 is de grootste tentoonstelling ooit in Luik over Provenciaalse Santons! De gelegenheid voor iedereen, groot en klein om naast ons authentiek Kerstdorp de charmes en de kersttradities van de Provence te ontdekken!


Ontvang onze nieuwsbrief

OK